آموزش عکاسی پرتره و همراه با تکنیک های مهم آن

آموزش عکاسی پرتره

برای شروع آموزش عکاسی پرتره بهتر است اول به این پرسش ها پاسخ دهیم. پرتره چیست؟ آیا هر عکس از چهره افراد پرتره محسوب می شود؟ تعریف‌ای از عکس پرتره وجود دارد؟ با یافتن پاسخ به این پرسش ها میزان زیادی از مسیر آموزش عکاسی پرتره برای ما هموار می شود. با ما همراه باشید تا با هم پاسخی برای پرسش های بالا بیابیم و کمک کنیم تا شما عکاس پرتره شوید.

عکاسی پرتره

عکاسی پرتره چیزی بیشتر از گرفتن تصویر از چهره افراد است، به طور دقیق تر عکاسی پرتره به نمایش گذاشتن نگرش عکاس و سوژه با دیگران است. تصور کنید شخصی از شما خواسته باشد که  با گرفتن یک عکس از او، شخصیتش را تعریف کنید. به عبارت ساده تر شما باید عکسی از شخصی بگیرید و جواب پرسش مهم ((من کیستم)) سوژه را با این عکس بدهید.

احتمالا کار را با یک عکس سریع از چهره سوژه تمام نمی کنید!!! شما باید در مورد گذشته، ویژگی های کلیدی و موقعیت اجتماعی سوژه فکر کنید. این یعنی شما باید از هویت و نگرش شخص، عکاسی کنید، این نکته باعث دشواری و بزرگی کار عکاسی پرتره است و یک عکاس پرتره خوب کار بزرگی را انجام میدهد.

آموزش عکاسی پرتره مستلزم یادگیری در مورد نحوه کار با سوژه، استفاده از دوربین برای یافتن مناسب ترین زاویه، سخت کوش بودن و سخت کار کردن و چند نکته ساده است. مطمئنا شرکت در کلاس های آموزش عکاسی پرتره آموزشگاه پیشکسوتان می‌تواند برای شما بهترین نتیجه در کوتاه ترین زمان را به همراه داشته باشد.

در ادامه با ما همراه شوید تا برخی نکات و تکنیک های عکاسی پرتره را با هم مرور کنیم.

آموزش عکاسی پرتره

مشخصات در عکاسی پرتره

در عکاسی پرتره همه چیز در مورد صورت سوژه است.  این وجه تمایز یک عکس پرتره با عکس مدلینگ است، البته که این مرز بسیار باریک است. هدف یک عکاس پرتره این است که ضمن تهیه عکس از چهره فرد، هویت، نگرش، شخصیت فرد و ویژگی های متمایز او را به نمایش بکشد.

برنامه ریزی و تهیه عکس های متعدد دو عامل مهم برای داشتن یک عکس پرتره خوب است. یک عکس پرتره، صرف نظر از اینکه خوب به نظر برسد باید با سوژه برنامه ریزی شده باشد.پس زمینه، لباس، موقعیت قرارگیری سوژه و زاویه عکس، قبل از عکسبرداری برنامه ریزی می‌شوند.

قطعاً حضور در کلاس عکاسی پرتره و استفاده از تجربیات اساتید می‌تواند برای شروع کار و حتی ادامه راه یک عکاس پرتره بسیار مفید باشد. ثبت نام در دوره آموزش عکاسی پرتره در آموزشگاه پیشکسوتان می‌تواند یک شروع سریع و یک قدم خوب برای پیمودن این مسیر سخت باشد.

رویکرد

در عکاسی پرتره چهار رویکرد اصلی جهت تهیه عکس از سوژه وجود دارد. محیطی، سازنده، صادقانه و خلاقانه این چهار رویکرد اصلی در عکاسی پرتره مورده استفاده قرار میگیرند. عکاس با توجه به نوع پرتره ای که قصد ثبت آن را دارد رویکرد خاصی را انتخاب کند.

رویکرد محیطی در عکاسی پرتره

در این رویکرد سوژه در محیطی که بیشترین همخوانی را با حرفه یا هویت خود را دارد قرار می گیرد. به عنوان مثال اگر سوژه عاشق خودرو باشد ممکن است پرتره در یک نمایشگاه خودرو یا پشت فرمان یک خودرو گرفته شود. اگر سوژه یک نویسنده حرفه ای باشد عکاسی پرتره در دفتر کار و زمانی که سوژه یک قلم در دست دارد و مشغول نوشتن است انجام می شود. البته همه این ها بستگی به خلاقیت و تجربه عکاس پرتره دارد.

آموزش عکاسی پرتره

رویکرد سازنده

بخش بزرگی از رویکرد سازنده در عکاسی پرتره مربوط به ایجاد احساسات و جو می شود. عکاس ممکن است بخواهد از طریق پس زمینه، نور پردازی یا زبان بدن سوژه احساسی را منتقل کند. به عنوان مثل در عکاسی پرتره از یک خانوم باردار ممکن است عکاس از سوژه بخواهد شکم خود را در دست بگیرد و به پایین نگاه کند تا بتواند مفهوم انتظار را به تصویر بکشد.

برای به تصویر کشیدن یک نگرش جدی در عکاسی پرتره عکاس از سوژه می خواهد که مشتاقانه به دوربین نگاه کند و از یک پس زمینه حداقل استفاده می کند. این مثال ها تنها بخش کوچکی از استفاده این رویکرد در عکاسی پرتره است. دوره آموزش عکاسی پرتره در آموزشگاه پیشکسوتان بطور کاملاً تخصصی به شما کمک می کند که خود را از سطح یک عکاس مبتدی پرتره به یک عکاس حرفه ای بالا بکشید.

آموزش عکاسی پرتره

رویکرد صادقانه

به زبان ساده این رویکرد به این معناست که در زمانی که سوژه فکر نمی کند عکاس در حال انجام عکس برداری است از او عکسی تهیه می شود. اشتباه نکنید این رویکرد به این معنی نیست که از قبل برای عکاسی پرتره برنامه ریزی نشده باشد تنها مورد برنامه ریزی نشده در این رویکرد فقط لحظه گرفته شدن عکس توسط عکاس است.

رویکرد خلاقانه در عکاسی پرتره

به طور کلی شغل عکاسی نیازمند بیشترین میزان خلاقیت از طرف عکاس، در همه ی شاخه های آن است. عکاسی پرتره هم از این قائده مستثنا نیست و رویکرد خلاقانه در عکاسی پرتره شامل همه رویکرد های بالا بعلاوه ی میزان زیادی خلاقیت عکاس، است. در این رویکرد شما نیازمنده استفاده از تجربه و دانش عکاسی خود نیز هستید. شرکت در دوره آموزش عکاسی پرتره آموزشگاه پیشکسوتان واقع در میدان تجریش و استفاده از تجربیات اساتید این دوره به شما در تهیه بهترین عکس های پرتره کمک می کند.

آموزش عکاسی پرتره

برنامه ریزی برای عکاسی پرتره

اگر تا به این قسمت مطلب با ما همراه بوده اید به این معناست که به عکاسی پرتره علاقمند هستید و حتما اسم آقای ریچارد آودون را شنیده اید. ریچارد آودون در تعریف عکاسی پرتره میگوید: ((پرتره تصویری از کسی است که می داند از او عکس گرفته می شود و کاری که او با این دانش انجام می دهد به همان اندازه بخشی از عکس است به اندازه آنچه می پوشید یا به نظر می رسد)).

این جمله از آقای آودون که خود جز عکاسان برجسته پرتره در جهان هستند به خوبی و با زبان ساده اهمیت برنامه ریزی و هماهنگی با سوژه جهت عکس برداری را مشخص می کند و جای هر گونه توضیح اضافه ای را می گیرد.

برای آشنایی بیشتر با نکات عکاسی پرتره مقاله 6 نکته در مورد عکاسی پرتره را مطالعه کنید

پرتره خوب

همانطور که قبلا گفتیم عکاسی پرتره یکی از شاخه های سخت و پیچیده در عکاسی است. ولی به چه عکسی می توان یک پرتره خوب گفت؟ بهتر است این سوال را با چه پرتره ای موثر است؟ عوض کنیم. تا این جا فهمیدیم که پرتره عکسی است که موضوع موافقت می کند که از او عکس گرفته شود.

برای تشخیص یه پرتره موثر وقتی به یک پرتره نگاه می کنید باید بتوانید جوابی به این پرسش ها بدهید. آیا عکسی که به آن نگاه می کنید روی شما تاثیر می گذارد؟ آیا وقت به عکس پرتره نگاه می کنید احساسی به شما القا می شود؟ آیا به عکس خیره شده اید یا به زبان ساده تر عکس پرتره شما را جذب کرده است؟

عکاس پرتره شوید

با هم برخی از تکنیک ها و نکات در عکاسی پرتره را بررسی کردیم، البته این مطلب فقط قطره ای کوچک از دریای بزرگ عکاسی پرتره در جهان است. برای یادگیری بهتر و بیشتر مطالب و استفاده از تجربیات دیگران و اساتید، بهتر است با ثبت نام در دوره آموزشی عکاسی پرتره آموزشگاه پیشکسوتان در میدان تجریش و حضور در کلاس های این آموزشگاه عکاسی معتبر راه خود را برای یک عکاس پرتره شدن هموار کنید.

امتیاز به مطلب

آموزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *