11 تکنیک کاربردی در عکاسی ⭐️ [تصویر+کاربرد ترکیب بندی ]

تکنیک کاربردی در عکاسی

به عنوان یک عکاس تکنیک در عکاسی یکی از مهمترین مولفه های لازم برای خلق یک تصویر چشم نواز است این مطلب به 11 تکنیک کاربردی در عکاسی خواهد پرداخت همیشه آنچه بینندگان در نهایت در تصویر خواهند دید کاملاً به شما بستگی دارد. جدا از انتخاب دوربین، تنظیمات دوربین و زمان کلیک کردن روی شاتر، شما تصمیم می گیرید که لنز خود را به کجا ببرید.

زمانی که تصمیم گرفتید کدام دوربین را به جعبه ابزار خود اضافه کنید – مانند دوربین کم نور Sony Alpha a7S III ، دوربین فوق العاده سریع Nikon D500 یا  Leica Q2 آماده سفر . مطمئناً راه‌های زیادی برای دستیابی به عکس‌های بهتر وجود دارد ، اما چیزی که کمک می‌کند عکس فوری معمولی شما را به یک اثر هنری جذاب تبدیل کنید، تفکر زیاد در ترکیب بندی است. در این راهنما 11 تکنیک درعکاسی را برای بهبود عکس های شما مورد بحث قرار می دهیم.

جهت شرکت در دوره های آموزش عکاسی با ما همراه باشید 

 

تکنیک ترکیب بندی در عکاسی چیست؟

هدف اصلی از ترکیب، تأثیرگذاری بر رفتار تماشایی است. این مستلزم درک اصول ترکیب بندی در عکاسی و دانستن این است که چگونه چشم بیننده خود را به سوژه خود یا هر نقطه کانونی که می خواهید تماشا کند هدایت کنید. بنابراین، اگر به دنبال راه‌های آزمایش‌شده و آزمایش‌شده برای بهبود طبیعی عکس‌های خود حتی بدون نیاز به فتوشاپ هستید، ما فهرستی از رایج‌ترین تکنیک کاربردی در عکاسی را گردآوری کرده‌ایم.

 

ترکیب بندی در عکاسی چیست ؟

ترکیب بندی در عکاسی چیست ؟

چرا ترکیب بندی در عکاسی بسیار مهم است؟

تکنیک کاربردی در عکاسی و ترکیب بندی در عکاسی معادل اسکلت بدن انسان است. همه چیز را کنار هم نگه می‌دارد، وزن عناصر بصری مختلف را پشتیبانی می‌کند و قاب را پویا نشان می‌دهد. یک اسکلت پر هرج و مرج اجازه نمی دهد بدن شما به درستی کار کند. به همین ترتیب، یک ترکیب آشفته اجازه نمی دهد عکس شما داستانی را بیان کند.

ترکیب بندی مسئول روایت یک عکس است. این دیکته می کند که همه چیز باید کجا بماند، فواصل بین عناصر، و اینکه چه کسی بزرگتر، رنگارنگ تر یا روشن تر است. هدف آن ایجاد یک تصویر زیبا و دلپذیر و همچنین یک نقشه راه برای بیننده است. ترکیب بندی در عکاسی مانند محتوای یک کتاب است: به بیننده دستور می دهد که از فصل 1 شروع کند و به ترتیب مشخص شده به خواندن ادامه دهد.

در کنار چیدمان صحنه، ترکیب عکس تحت تأثیر تنظیمات دوربین ، تصمیمات نور، و انتخاب دنده قرار می گیرد. این یک فرآیند پیچیده است که لحن داستان بصری شما را تعیین می کند و بر پیامی که می خواهید منتقل کنید تأثیر می گذارد.

چه چیزی یک ترکیب بندی خوب را ایجاد می کند؟

وقتی صحبت از تکنیک کاربردی در عکاسی و ترکیب بندی به میان می آید، عکاسی سختگیرانه است. عناصر زیادی برای در نظر گرفتن وجود دارد و همه آنها باید موقعیت، ابعاد، رنگ، روشنایی و شکل مناسبی داشته باشند. ترکیب بندی خوب آن است که هر عنصر بصری نقشی دقیق داشته باشد و چیزی به داستان اضافه کند.

برای یک ترکیب بندی خوب، عکاسی نیاز به تعادل بین عناصر موجود در کادر دارد. یعنی باید بین میزان جزئیات و فضا، هایلایت ها و سایه ها و غیره تعادل برقرار کنید. اما مفاهیم انتزاعی هم وجود دارند که نیاز به تعادل دارند. وزن معنای نقطه کانونی یا پس زمینه چقدر است؟ جو ایجاد شده توسط کیفیت نور و تن ها ممکن است وزن عناصر دیگر را افزایش یا کاهش دهد.

عمق نقش در یک فیلم ناشی از تعاملی است که با شخصیت اصلی ایجاد می کند. به طور مشابه، وزن یک عنصر بصری بر وزن عناصر اطراف تأثیر می گذارد. یک خط پیشرو فقط در ارتباط با عناصری است که شما را وادار می کند به آنها نگاه کنید. یک ترکیب خوب روابط قوی بین عناصر ایجاد می کند.

11 قانون و تکنیک برتر ترکیب بندی عکاسی

حتی مدت‌ها پس از تبدیل شدن به یک تیرانداز حرفه‌ای، این “قوانین” ترکیب عکاسی همیشه مفید خواهند بود. آنها را بررسی کنید و ببینید چگونه می توانند به شما کمک کنند تا عکاسی خود را به سطح بعدی برسانید.

  1. ساده سازی

ساده ترین راه برای داشتن یک ترکیب شفاف و قوی این است که همه چیز را ساده نگه دارید. به جای اینکه در کادر زیاد اتفاق بیفتد، تمرکز خود را روی یک سوژه متمرکز کنید. استفاده از عمق میدان باریک یا حذف عناصر منحرف کننده که ممکن است توجه را از سوژه اصلی شما بدزدند. هرچه بینندگان شما زودتر بتوانند نقطه کانونی تصویر شما را تعیین کنند، زمان بیشتری را صرف درک آن و رمزگشایی پیام پشت آن می کنند.

به یاد داشته باشید، حتی در عکاسی، کمتر، بیشتر است.

ساده سازی در عکاسی

ساده سازی در عکاسی

  1. پر کردن قاب

برای اینکه در تکنیک کاربردی در عکاسی ، برای تقویت ترکیب خود به سوژه خود نزدیکتر شوید . انجام این کار باعث می شود تمرکز روی سوژه شما، مانند حالت چهره یک فرد، و جزئیاتی که ممکن است به راحتی با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نباشد، قرار گیرد. به عنوان یک امتیاز، به شما کمک می کند تا از شر عناصر منحرف کننده در پس زمینه خلاص شوید و حتی ممکن است الگوهای انتزاعی جالبی به شما بدهد .

برش در حین پردازش پس از پردازش نیز باعث می شود که عکس شما شبیه یک عکس نزدیک به نظر برسد، اما به خاطر داشته باشید که خطر کاهش قابل توجه وضوح تصویر را دارید. همچنین، اگر تصمیم دارید اندام‌ها (مانند بازوی کشیده) را از قاب حذف کنید، از مفاصل برش نزنید.

پر کردن قاب عکاسی

پر کردن قاب عکاسی

3-قانون یک سوم

اگر حداقل در یک کلاس عکاسی شرکت کرده باشید، به احتمال زیاد در مورد قانون یک سوم یاد گرفته اید . این تکنیک ترکیب‌بندی اولیه بر این ایده استوار است که قرار دادن سوژه‌ها در خارج از مرکز، ترکیبی قوی‌تر و طبیعی‌تر به دست می‌دهد و به شما امکان می‌دهد از فضای منفی استفاده خلاقانه کنید . پیروی از قانون یک سوم نیز به عنوان فرصت (یا بهانه) عالی برای عکاسی از سوژه های خود از زوایای مختلف است. این در نهایت به شما این امکان را می دهد که تصاویر منحصر به فرد بیشتری بگیرید.

چه در حال عکاسی از منظره یا پرتره هستید، یک شبکه 3×3 را تصور کنید که کادر شما را به 9 قسمت مساوی (با دو خط عمودی و دو خط افقی) تقسیم می کند. سپس افق، درختان و سایر نقاط کانونی مانند چشم ها و لب ها را در امتداد تقاطع ها و خطوط قرار دهید. اکثر دوربین ها دارای یک شبکه هستند تا به شما در ساختن تصاویر به این روش کمک کنند.

قانون یک سوم در عکاسی

قانون یک سوم در عکاسی

 

  1. قاب بندی

یکی از تکنیک کاربردی در عکاسی  ترکیب‌بندی ، که فریم فرعی نیز نامیده می‌شود، شامل استفاده یا افزودن عناصر فریم برای تأکید و هدایت چشم بیننده به سمت سوژه شما یا صرفاً ایجاد علاقه به تصویر شما است. این می تواند هر چیزی از قاب های طبیعی مانند صخره ها یا ساخته های دست بشر مانند پنجره ها و تونل ها باشد. هر شکل یا فرمی که باشد، تا زمانی که به تمرکز روی سوژه مورد نظر شما کمک کند، مطمئناً تصویری زیباتر ایجاد می کند.

قاب بندی در عکاسی

قاب بندی در عکاسی


چگونه تصویر را قاب بندی کنیم

چگونه تصویر را قاب بندی کنیم

5-رنگ

یکی دیگر از تکنیک های آسان ترکیب عکاسی استفاده از رنگ برای ایجاد عکس های خیره کننده و تقویت پیام پشت تصاویر شما است. شما می توانید انتخاب کنید که یک یا چند رنگ برجسته و برجسته را برای برجسته کردن سوژه های خود انتخاب کنید. یا می توانید از سایه های پاستلی برای جلوه های بصری روشن و زیبا استفاده کنید.

رنگ های مکمل (مانند غروب آبی و نارنجی) نیز برای ایجاد تصویری خیره کننده و متعادل عالی هستند. همچنین ممکن است بخواهید با دمای رنگ بازی کنید تا نتایج جالبی به دست آورید. یا می توانید از سایه های خاصی برای برانگیختن احساسات مختلف استفاده کنید، مانند شادی با رنگ زرد روشن و رمز و راز با رنگ های تیره تر.

تکنیک رنگ در عکاسی

تکنیک رنگ در عکاسی

 

  1. کنتراست

کنتراست به عنوان یک شکل اساسی از رنگ، به طور مشابه در بهبود ترکیب بندی شما عمل می کند، بیشتر برای تصاویر تک رنگ. همچنین می‌توان از آن برای برجسته کردن سوژه‌تان استفاده کرد—به سادگی سوژه‌تان را احاطه کنید و کادر را با رنگ‌های روشن‌تر پر کنید. تصاویر تک رنگ مانند قهوه ای و سیاه و سفید نیز برای نشان دادن جزئیات و بافت های آن به کنتراست متکی هستند.

هنگامی که به دنبال کنتراست تونال هستید ، مهم است که توجه داشته باشید که مناطق تیره تر روی چشم ها “سنگین تر” هستند. بنابراین با اضافه کردن مناطق بزرگتر و سبکتر، اینها را متعادل کنید.

تکنیک کنتراست در عکاسی

تکنیک کنتراست در عکاسی

 

 

  1. خطوط و اشکال پیشرو

یکی دیگر از تکنیک کاربردی در عکاسی که عناصر مهم هنری که چشمان ما به طور طبیعی به سمت آنها کشیده می شوند خطوط و اشکال هستند. از خطوط پیشرو به نفع خود استفاده کنید و به آنها اجازه دهید نحوه مشاهده مخاطبان شما از تصویر شما را تغییر دهند. خطوط روشی طبیعی برای هدایت چشم بیننده دارند و آنها را به عنصری عالی برای کمک به جلب توجه به نقاط کانونی مورد نظر شما تبدیل می کند.

 

خطوط و اشکال پیشرو در عکاسی چیست

خطوط و اشکال پیشرو در عکاسی چیست

جاده ها، پل ها و حتی راهروها برای نمایش پرسپکتیو خطی عالی هستند. آنها خطوطی دارند که به سمت انتهایی باریک می شوند و به طور بالقوه چشم ها را به جایی می برند که سوژه های اصلی شما (مانند ساختمان ها، آسمان یا حتی شخصی که کنار در ایستاده است) ممکن است باشد.

همانطور که این تکنیک ترکیب عکاسی را تمرین می کنید، متوجه خواهید شد که اشکال در اطراف شما نیز وجود دارند. شما اغلب در خانه‌ها (پنجره‌ها و درها) و دیگر سازه‌های معماری، اشکال معمولی و کاملاً مشخص را خواهید یافت. اما شما همچنین می توانید اشکال مرکب را پیدا کنید – به خصوص اگر به اندازه کافی سخت نگاه کنید – در هر صحنه چند بعدی.

مثلث ها و الماس ها جذابیت زیبایی را به عکس های شما اضافه می کنند. از حرکت در اطراف و تغییر زاویه کادر خود برای یافتن – و آشکار کردن – آن اشکال جالب تردید نکنید.

تکنیک خطوط و اشکال پیشرو در عکاسی

تکنیک خطوط و اشکال پیشرو در عکاسی

  1. تعادل متقارن

تقارن یک تکنیک ترکیبی است که برای ایجاد تعادل بصری در عکس های شما استفاده می شود. ما ناخودآگاه در همه چیز به دنبال تقارن هستیم. یک عکس با عناصری که تقریباً کاملاً متعادل هستند معمولاً یک تصویر بسیار جذاب ایجاد می کند.

فقط عکس برج ایفل را در زیر بگیرید. ممکن است برای عکاس بسیار آسان باشد که خود و دوربین را به گونه ای قرار دهد که نقطه عطف فرانسوی، غروب چشمگیر خورشید و تصویر آینه ای در پایین کادر را ثبت کند. اما تماشاگر برای مشاهده بسیاری از جزئیات این عکس زمان بیشتری می برد و در نتیجه آن را جذاب تر می کند.

تکنیک تقارن نامتعادل در عکاسی

تکنیک تقارن در عکاسی

 

 

  1. تعادل نامتقارن

از دیگر تکنیک کاربردی در عکاسی  در اصل هنگامی که به درستی اجرا شود، حتی یک تصویر از نظر بصری نامتعادل می تواند عکس جالبی باشد. به همان اندازه که از نگاه کردن به هر چیزی متقارن لذت می بریم، چیزی ناراحت کننده و در عین حال جذاب در مورد تصویری وجود دارد که به نظر می رسد “از قوانین پیروی نمی کند”. دستیابی به این تکنیک تعادل غیررسمی بسیار دشوارتر است، اما با تمرین بهتر می شود.

برای دستیابی به تعادل نامتقارن ، سعی کنید از دو موضوع یا عنصر متفاوت یا متضاد استفاده کنید. سپس آنها را خارج از مرکز قرار دهید (با پیروی از قانون یک سوم). آنها می توانند هر چیزی باشند – دو شی متفاوت، دو جسم مشابه که در اندازه یا رنگ متفاوت هستند، مقادیر ناهموار و در عین حال متعادل از رنگ های روشن و تیره، یا دو مفهوم متفاوت.

تکنیک تعادل نامتقارن در عکاسی

تکنیک تعادل نامتقارن در عکاسی

 

  1. علاقه، عمق و لایه بندی پیش زمینه

گنجاندن لایه بندی در ترکیب بندی شما شامل اضافه کردن عناصر دیگر در فواصل مختلف از دوربین برای افزودن عمق به تصویر است. کاری که این کار انجام می دهد این است که به چشم بیننده اجازه می دهد از طریق تصویر هدایت شود (شبیه به خطوط پیشرو) و از یک عنصر به عنصر دیگر بپرد. این افکت زمانی از نظر بصری جذاب تر می شود که حداقل سه لایه غالب در تصویر خود داشته باشید – پیش زمینه، وسط و پس زمینه.

در این تکنیک، سوژه شما می تواند در پیش زمینه، وسط یا پس زمینه باشد. همه چیز بستگی به این دارد که تمرکز خود را کجا قرار دهید. در صورتی که عناصر ثابت باشند، مانند عکس بالا، یک تغییر ساده پرسپکتیو می‌تواند اندازه پیش‌زمینه شما را نسبت به لایه‌های پس‌زمینه تغییر دهد.

می‌توانید لایه‌بندی خود را در طول پس‌پردازش با ویرایش پیش‌زمینه‌تان، تا جایی که می‌توانید طبیعی، انتخاب کنید. فقط مراقب متعادل نگه داشتن تصویر کلی باشید و مطمئن شوید که سوژه قابل تشخیصی دارید که بینندگان شما به راحتی می توانند آن را تشخیص دهند.

همانطور که دانستن نحوه پیروی و اجرای هر تکنیک آهنگسازی مهم است، برای شما نیز مهم است که به غرایز خلاق خود گوش دهید، که گاهی اوقات به شما می گوید که تمام قوانین را زیر پا بگذارید.

باز هم، این قوانین سختگیرانه نیستند. آنها دستورالعمل هایی هستند که می توانید برای بهبود ترکیب بندی کلی تصاویر خود استفاده کنید.

علاقه، عمق و لایه بندی پیش زمینه

علاقه، عمق و لایه بندی پیش زمینه

  1. نسبت طلایی

نسبت طلایی یک مفهوم زیباشناختی رایج در عکاسی است. این اصطلاح به یک مارپیچ، شبیه به پوسته ناتیلوس، بر روی یک تصویر اشاره دارد. گفته می شود قسمت هایی از قاب که مارپیچ از آن عبور می کند تأثیر بصری بیشتری نسبت به سایر بخش های قاب ایجاد می کند.

نسبت طلایی در مکان های بی شماری در جهان طبیعی وجود دارد. این به فعالیت های هنری از عکاسی و طراحی گرفته تا معماری و موسیقی مربوط می شود. این بر اساس مفهومی ریاضی به نام دنباله فیبوناچی است، بنابراین ممکن است آن را به عنوان مارپیچ فیبوناچی نیز بشنوید.

هنگام عکاسی، سعی کنید مارپیچی را تصور کنید که در کادر شما جریان دارد. سوژه را در کجا می توانید قرار دهید تا بهترین بهره را از نسبت طلایی و تعادلی که ارائه می دهد داشته باشید؟ برای اینکه ترکیب‌بندی‌های خود را حتی بیشتر کنید، با استفاده از پوشش‌های شبکه‌ای در منظره یاب خود آزمایش کنید تا به شما در در نظر گرفتن این نسبت‌ها در هنگام عکاسی کمک کند.

تکنیک نسبت طلایی در عکاسی

تکنیک نسبت طلایی در عکاسی

 

7 عنصر عکاسی چیست؟ 

هر یک از این هفت عنصر عکاسی در هنرهای تجسمی استفاده می شود تا به ترکیب بندی ها جذاب تر و قابل دسترس تر شود. آنها عبارتند از:

  1. خط: ایجاد حس جریان برای بیننده از طریق خطوط پیشرو لفظی و ضمنی.
  2. رنگ: استفاده از مجموعه ای از رنگ ها، یا عدم وجود رنگ، برای ایجاد تاثیر و خلق و خو.
  3. شکل: برجسته کردن اشیا به روشی دو بعدی، مانند استفاده از سیلوئت.
  4. فرم: عمق بخشیدن به یک تصویر با دلالت بر ابعاد از طریق نور و سایه.
  5. بافت: به تصویر می کشد که سطح ممکن است از طریق سایه و نور احساس شود.
  6. تن: نشان دادن یک احساس کلی از طریق روشنایی یا تاریکی در یک تصویر.
  7. فضا: به طور انتخابی کادر را پر کنید یا مناطق خالی را برای ضربه باقی بگذارید

منبع : adorama.

5/5 - (30 امتیاز)

مقالات عکاسی

2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *